Rólunk

Vállakozásunkat 2014-ben kezdtük el, célunk az volt, hogy minél finomabb Paleo termékeket készítsünk. 

Mára viszont felfedeztük a földimandulát és ezernyi jótékony hatását. 

Tulajdonságai révén be tudjuk illeszteni termékeinket a paleo étrendbe. Az Autoimmun betegségben szenvedőket, laktóz érzékenyeket, glutén érzékenyeket is el tudjuk látni csemegékkel, és nem utolsó sorban az egészséges életmód követőit és a fogyókúrázók igényeit is ki tudjuk elégíteni.

Ezek fényében készülnek kekszeink és ropogós finomságaink sok-sok finom ízben.

Termékpalettánk bővült csicseriborsóból készült finomságokkal, amely beilleszthető a magyaros/Regenor étrendbe is, megannyi jótékony hatása mellett.

Csicseriborsó:

Tartalmaz nagyjából 20%-ban fehérjét, 40%-ban szénhidrátotB1– és B6-vitamint, valamint folsavat. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumotvasat és cinket tartalmaz. Energiatartalma: 275 kcal (1152 kJ)/100 g.

Éretlen magjait a borsóhoz hasonlóan főzeléknek, levesnek, éretten főzeléknek, köretnek (saláta, püré) fogyasztják. Pörkölt csemegeként is igen kedvelt, mivel íze a dióéhoz hasonló. Magját hazánkban régebben a babhoz hasonlóan fogyasztották, pörkölve kávépótlónak használták. Egyes országokban, különösen a Közel- és Közép-Keleten valamint Indiában abraktakarmánynak is termesztik magas fehérjetartalma miatt. A csicseriborsó az egyik legelfogadottabb hüvelyes növény a biotermékek piacán. Egységnyi területről sokkal több fehérjét ad, mint az árpa, a zab, a kukorica, a köles vagy a bükköny. Jobb az emészthetősége és a biológiai értéke, mint a babé vagy a lencséé. Zöldtrágyanövényként is hasznosítható.[3]

A csicseriborsó lisztje adalékként, helyettesítőként is hasznosítható. Így péksüteményekben is felhasználható lenne, általa a kenyér is ízletesebb, tovább eltartható. Diabetikus és gyógyászati hatása is figyelmet érdemel.

Magas élelmi rost tartalma miatt támogatja az emésztőrendszer munkáját. Elősegíti a méregtelenítést azáltal, hogy és segít megszabadulni a bélfalakon lerakódott salakanyagoktól. Mint minden rostban gazdag élelmiszer csökkenti a vércukorszintet és megszünteti a székrekedést. Ásványi anyag és vitamin-összetétele optimális arányú a csontok számára. Különösen kalcium és foszfát egyensúlya miatt tökéletes csonterősítő, hiszen ez a két anyag egymáshoz viszonyított aránya határozza meg a csontépítő képességünket. Tartalmaz egy értékes ásványi anyagot, a szelént, ami csak igen kevés növényben található. A szelén a májfunkciókban betöltött szerepe által képes szervezetünket megszabadítani a rákkeltő méreganyagoktól, erős gyulladás és tumorcsökkentő hatással bír, valamint felerősíti folsav DNS regenerációs képességét, ami szintén fontos a rákmegelőzésben. Fogyókúrás szempontból is remek alapanyag, hiszen kalóriamennyiségéhez képest hosszú ideig tartó jóllakottságot eredményez, ami által diétákban tökéletes társ. Ehhez hozzájárul a rostok hatása és így összességében remek eszköz a lapos has érdekében.
Meg kell azonban említeni az ellenjavallatokat is. A csicseriborsó, ahogy a hüvelyesek általában, puffadást okozhat. Ezt elkerülheted, ha a főtt borsók héját eltávolítod mielőtt feldolgozd. De az is sokat segít, ha fogyasztása közben egy kevés citromos vizet, utána pedig egy csésze mentateát iszol. Mindezek mellet fodmap diétában nem javasoljuk.